Compania NOBACCO detine un rol de frunte in domeniul dispozitivelor de vapat in Grecia pentru ca axul central al filozofiei NOBACCO este calitatea produselor pe care le ofera clientilor: atat tigarile electronice cat si e-lichidele.

Pentru NOBACCO tema calitatii si sigurantei produselor este un domeniu de netagaduit. De aceea, compania investeste continuu in asigurarea productiei ei si in dispunerea pe piata a produselor de inalta calitate cu atestat stiintific in cadrul colaborarii cu centre de cercetare din Grecia si din strainatate.
Din Aprilie 2012, compania NOBACCO participa la cel mai detaliat si complet program mondial de control si de de certificare a e-lichidelor pentru tigara electronica in cadrul universitatiilor Tesaliei si Cretei prin participarea ei in acest program asigura furnizarea perpetua a produselor sigure de tigara electronica.

Acest program stiintific de atestare si sustinerea pe care compania NOBACCO o primeste din partea Asociatiei Firmelor si Companiilor de Tigari Electronice Grecesti (SEEIT) dovedeste ca e-lichedele nu sunt periculoase pentru sanatatea umana si mediul inconjurator, conform clasificarii componentelor lor. De asemenea, e-lichidele nu contin substante cancerigene si in special nu s-au depistat nitrozamine si hidrocarburi aromatice policiclice conform mentionarii limitelor cercetate. Este de remarcat ca toate controalele sunt facute in conformitate cu reglementarile europene.
Implementarea programului strict de certificare asigura livrarea pe termen lung de produse garantate. E-lichidele companiei NOBACCO sunt verificate in fiecare luna de catre cele doua universitati si dispun de Certificat pentru componenta lor in baza Regulamentului European CLP 1272/2008.
Universitatea din Patras

 

In 2014, compania NOBACCO, raspunzand obligatiei ei neintrerupte de a-si desavarsi continuu produsele si de a garanta in mod real calitatea si siguranta lor, a inceput o noua colaborare stiintifica cu sectorul Farmaceutic al Universitatii din Patras, avand ca tel dezvoltarea produselor inovatoare in conformitate cu standardele internationale cele mai stringente.

Aceasta colaborare cu numele Aquarius Project se considera avangardista pentru standardele din Grecia, deoarece pune in practica modelul international care vrea ca sectorul particular sa colaboreze cu cel academic si cu comunitatea cercetatorilor pentru asocierea productiei cu stiinta si inovatia. Intr-o perioada in care Grecia are ca prima nevoie sustinerea domeniului de productie cu produse inovatoare si servicii de cerinta internationala, compania NOBACCO a investit in capacitatile infrastructurii de cercetare grecesti.

Scopul companiei este dezvoltarea produselor inovatoare pentru milioanele de vaperi din toata lumea, in conformitate cu standardele internationale cele mai stringente.

Printre nenumaratele actiuni stiintifice si comerciale ale Aquarius Project, primul rezultat care circula pe piata este o serie completa de e-lichide pentru folosire cu tigara electronica, cu denumirea Liquidom.

E-lichidele Liquidom se evidentiaza prin calitatea lor care este rezultatul lunilor de cercetare si dezvoltare ale laboratorului de biochimie (EMBIA) al Sectiei de Farmacologie din cadrul Universitatii din Patras.

Personalul de cercetare, cu o inalta pregatire stiintifica si o vasta experienta, dupa multi ani de cercetare ocupandu-se cu nicotina si cu receptorii nicotinici la om, proiecteaza si produc produse de o calitate superioara si de inalta puritate.

Cu un inalt simt al raspunderii, compania NOBACCO sprijina cercetarea stiintifica si colaboreaza cu Societatea Stiintifica sustinand atat domeniul tehnologic dar si economic, realizarea a cel putin 5 studii pana astazi in cadrul Universitatilor grecesti dar si in spitale. Practic, sprijinul companiei NOBACCO consta in finantarea sau/si punerea la dispozitie a produselor (dizpozitive electronice de vapat, e-lichide etc) in functie de tipul cercetarii.

Sustinem dezvoltarea cunoasterii despre vapat

  • Finantarea protocolului de cercetare care avea ca tema cercetarea elasticitatii vaselor sanguine. Studiul s-a realizat la centrul cardiologic Onaseio, avandu-l pe domnul Constantin Farsalino conducator al echipei de cercetare.
  • Sustinerea studiului clinic care este in desfasurare de un an la spitalul <<Εvangelismos>> cu conducator profesorul in sectorul Chimiei Farmacologice a Universitatii din Atena, Andreas Papapetropoulos.
  • Punerea la dispozitie a echiparii si sustinerea studiului care se va desfasura in Clinica B de Cardiologie a Universitatii spitalului Attiko cu directorul clinicii domnul Ioannis Lekakis.
  • Punerea la dispozitie a studiului in legatura cu influentele directe ale vapatului activ si pasiv. Studiul a fost efectuat de catre echipa Fiziologia Mediului Inconjurator a Centrului de Cercetare, Tehnologie si Dezvoltare a Tesaliei si a Laboratorului de Toxicologie a Universitatii din Creta, iar rezultatele studiului au fost prezentate in cadrul Consiliului European de Toxicologie (EUROTOX 2012) care avut loc in Stockholm in Suedia in perioada 17-20 Iunie 2012.