Tigaretele electronice sunt acum modul preferatde sprijin pentru a renunta la fumat - depasesc guma cu nicotina si plasturii de piele, dupa cum au aratat noile studii.

Anulprecedent, peste un milion de fumatori din Anglia au utilizat tigareta electronica in incercarea de a scapa de obiceiul de a fuma, conform oamenilor de stiinta din University College London (UCL). In total, acestia au estimat ca 2,6 milioane din cele opt milioane de fumatori din Anglia au incercat sa renunte anul trecut.

40% din cei care au incercat sa renunte au utilizat tigareta electronica, comparativ cu 26%, care au utilizat un produs licentiat din nicotina.

Tigaretele electronice au depasit mai multe metode traditionale ca fiind cel mai utilizat sprijin pentru fumatorii care doresc sa renunte la fumat, a spus Robert West, profesor in psihologia sanatatii in cadrul UCL.

Impactul lor asupra sanatatii publice de astazi rezulta din atragerea persoanelor care, in caz contrar, ar fi incercat sa renunte fara un mod de sprijin util.

Noi estimam ca tigaretele electronice au ajutat aproximativ 20.000 de fumatori in fiecare an, care altfel nu ar fi renuntat.

Mike Knapton, director medical asociat in cadrul British Heart Foundation, a adaugat: Desi tigaretele electronice sunt mult mai putin daunatoare decât tigaretele normale, indubitabil se necesita mai multa cercetare a potentialelor efecte de lunga durata a utilizarii acestora.

Acest studiu unic aduce lumina asupra popularitatii tigaretelor electronice ca fiind un ajutor pentru fumatorii care incearca sa renunte, iar noi trebuie sa tinem cont de ceea ce ii ajuta pe oameni cel mai mult in calea lor spre o viata fara fumat.

Sursa: dailymail.co.uk