Franta a emis indrumarea oficiala in favoarea tigaretelor electronice, sugerand ca acestea sunt un instrument eficient pentru fumatorii care vor sa reduca sau sa inlocuiasca tutunul.

Tabac Info Service, condus de catre organul guvernului Public Health France (Serviciul de Sanatate Publica Franta), a spus in aceasta saptamana: "conform ultimei lucrari a Consiliului Suprem asupra Sanatatii Publice (Haut Conseil dela Santé Publique), tigaretele electronice pot constitui un instrument pentru a ajuta la oprirea sau reducerea consumului de tutun" si de asemenea "reduc riscul de a dezvolta boli grave precum cancerul".

Campania "Stop fumat" a conchis ca tigaretele electronice sunt "mult mai putin daunatoare decat tigaretele traditionale".

De asemena a descoperit ca vaperii care au continuat sa fumeze in timp ce utilizau tigareta electronica au redus totusi consumul de tutun cu o medie de noua tigarete pe zi, insemnand ca vapingul poate fi utilizat ca un "instrument progresiv" pentru a renunta la fumat.

Concluziile Tabac Info Service se alatura celor obtinute de Public Health England in august, care au concluzionat ca tigaretele electronice sunt cu 95% mai putin daunatoare decat tutunul traditional, precum si de Royal College of Physicians (Colegiul Regal al Medicilor) intr-un raport de referinta din mai.

Desi efectele de lunga durata ale utilizarii tigaretelor electronice inca nu au fost stabilite, autoritatile de sanatate publica britanice si belgiene au inceput sa le promoveze ca fiind un mod de a imputina povara sanatatii publice generale.

Tigaretele electronice ofera nicotina de care fumatorii sunt dependenti fara componentele daunatoare si cancerigene din fumul de tutun, adica ele previn majoritatea daunelor cauzate de fumat.

Royal College of Physicians a spus in raportul sau ca fumatorii ar trebuie sa fie "asigurati si incurajati" sa le utilizeze, in timp ce publicul poate fi asigurat ca tigaretele electronice sunt mult mai sigure decat fumatul.

"Acest sfat este extrem de binevenit deoarece arata ca Franta urmeaza exemplul altor tari europene si recunoaste ca procesul de vaping este semnificativ mai putin daunator decat fumatul de produse traditionale din tutun si ar trebui sa fie incurajat ca o alternativa" a spus Marc Michelsen, vice-presedinte senior al afacerilor corporatiste si al comunicatiilor din cadrul Fontem Ventures. "Speram ca mai multe tari europene vor acorda atentie acestui sfat si vor arunca o privire atenta la dovada sanatatii publice in favoarea tigaretelor electronice ca o alternativa pentru produsele traditionale din tutun."

Sursa: cityam.com