Tot mai multi oameni de stiinta care cunosc subiectul se declara in favoarea folosirii tigaretelor electronice ca metoda de renuntare la fumat, subliniind avantajele incontestabile pe care le ofera in raport cu fumatul.

Intr-un interviu recent in cadrul unei conferinte despre cancer, Linda Bauld, profesor la Insistutul Britanic de Cercetare a Cancerului, a evidentiat faptul ca in ciuda temerilor existente, toate dovezile arata ca tigaretele electronice sunt semnificativ mai putin daunatoare decat cele obisnuite. Mai mult, nu exista risc creat de vapori de mana a doua asa cum exista cu fumul de tigara de mana a doua.

Ar trebui sa incurajam oamenii sa utilizeze tigaretele electronice mai degraba decat sa le compare cu utilizarea tutunului, argumenteaza ea. Legislatia de tipul interzicerea utilizarii tigaretelor electronice in locuri publice in Tara Galilor este periculoasa, spune ea, deoarece transmite mesajul ca acestea prezinta acelasi pericol.

Totusi, ea noteaza ca este nevoie de mai multa cercetare a efectelor de lunga durata a utilizarii tigaretelor electronice precum si potentiala lor utilizare de catre copii. Puteti sa urmariti interviul video aici: ecancer.org

Sursa: ecancer.org